RKI lånEr du registeret i RKI (som i dag hedder Experian) og ønsker at låne penge, så læs videre her. Men lad os slå fast med det samme – at RKI lån uden sikkerhed som regel er en dyr måde at låne penge på og ofte en dårlig ide. Når man er blevet registreret i RKI (Ribers Kredit Information), betyder det at man er stemplet som dårlig betaler. Ønsker du at forsøge dig med at optage rki lån alligevel, så skal du være klar over at renter samt  gebyrer vil blive sat derefter. Du skal dog være opmærksom på, at de fleste lånudbydere kun accepterer lån uden rki.

Lån trods RKI? Ja det reklameres der meget med, men sagen er den, at du stortset har fraskrevet dig selv muligheden for at låne penge med en rki registrering. Du bør nok i virkeligheden forsøge at slippe ud af RKI før du optager endnu et lån. I dagens Danmark finder man sjældent rki lån hvor omkostningerne er på rimeligt niveau (hvis man overhovedet kan finde rki lånemuligheder).

Det er ikke muligt at søge lån trods RKI via pengepungen.dk. Der er dog stadig mulighed for rki lån i Sverige, disse lån kan også søges danske statsborgere, det kræves dog at du har bopæl og bank konto i Sverige.

Er jeg i RKI?

Går du rundt med spørgsmålet; er jeg i rki register? Så behøver du blot at tage kontakt til Experian som står for rki registreret. Du skal ikke tage direkte kontakt til Experian men derimod tjekke din rki status på www.dininfo.dk. Her kan du logge ind med nemid og tjekke din RKI status samt se hvor mange registreringer der er angivet.

Alle RKI registreringer er listet med sagsnr, dato og beløb samt hvem gælden er til. Sidst men ikke mindst er der angivet hvornår denne udløber. HUSK! Det er ikke muligt at få gentaget en RKI registrering.

Du kan ikke anvende dininfo.dk, hvis du er opført i folkeregistret med en af følgende:

  • Navne- og adressebeskyttelse
  • Status som værende “forsvundet”
  • Status som værende “uden fast bopæl”
  • Adresse i udlandet

Alle der registreres i RKI får direkte besked. RKI skriver bl.a.:

  • Hvis du bliver registreret i RKI får du automatisk besked.
  • Hvis du betaler din gæld, bliver du øjeblikkeligt slettet.
  • Registreringer står i max. 5 år. Hvis du ikke kan betale, må du altså vente 5 år på sletning.

Slip ud af RKI

Når du gerne vil ud af RKI registreret er den nemmeste måde naturligvis at tilbage betale sine kreditorer det man skylder dem. Når alle skyldige beløb er tilbage betalt kan du øjeblikkeligt blive slettet i RKI registreret, alternativt skal du vente 5 år på sletning. De fleste ønsker ikke at stå i RKI i 5 år og det gør du nok heller ikke. Derfor bør du kontakte dine kreditorer og få lavet en fornuftig afdragsordning. Før du kontakter dine kreditorer skal du forberede dig grundigt, skab et realistisk overblik over din økonomi, det er vigtigt du kender alle dine månedlige indtægter og udgifter. Til dette kan du gratis hente vores budgetskema og få styr på økonomien i en fart.

Har du svært ved at overskue økonomien og få taget skridtet til at blive gældfri, så lad vores samarbejdspartner CURODAN hjælpe dig. Det er vigtigt du får dine lån og forsikringer m.v. gennemgået samt din hverdagsøkonomi, da der ofte kan være mange penge at spare. Når økonomien er kommet fornuftigt på plads, vil du hurtigt se at endnu et rki lån nu og her ikke er vejen frem.

Der kan være flere årsager til at man er endt i RKI, det er ikke altid selvforskyldt og kan være p.g.a. skilsmisse eller andre personlige årsager.