Hjem » Lånetyper » Mikrolån

Mikrolån

Please configure your Seofy Feed Generator.
Mikrolån eller sms lån – Hvad skal jeg vælge?
Mikrolån og de såkaldte sms lån eller mobillån vinder stadig større fodfæste på det danske lånemarked på nettet. Jamen hvad er et mikrolån så? Mikrolån er et udspring af begrebet mikrofinans. Mikrofinans er en samlet betegnelse for små transaktioner der tit har en en meget høj rente.

Grunden til at mikrolånet tit kan virke mere tiltrækkende, på potentielle lånere, end et normalt banklån, er at mikrolån kan laves online på 5 min. Så længe du har en dansk bankkonto og har adgang til nemid, kan det være en meget hurtig transaktion.

Du får hurtig adgang til et mindre beløb og skal ikke stille nogen form for sikkerhed.

Alle låneudbyderne på det danske lånemarked kræver dog som et min. at du er fyldt 18 år og ikke står registreret i et af skyldner registrene som dårlig betaler.

Mikrolån kan være en meget praktisk måde at komme ud af en mindre finansiel knibe. Mikrolånet kan faktisk også være den billigste måde at komme ud af en mindre økonomisk tandpine på, end hvis du går ned og snakker med “damen i banken”. Så hvis tandlægen har lavet en krone til 3000, kan et hurtigt mikrolån hjælpe gevaldigt på kort sigt. En hurtig løsning i banken, er jo at få stiftet en kassekredit. Dog skal du være opmærksom på at det kan koste helt op til 2500 kroner bare for at stifte en kassekredit.

Gratis mikrolån

Der er faktisk et par udbydere på det danske lånemarked der tilbyder første lån gratis. Dvs sige at du kan låne helt op til 4000 kroner helt kvit og frit altså en åop på 0%. Et rentefrit mikrolån ellers sms lån er altså en mulighed.

Jamen hvorfor tilbyder låneselskaberne dog gratis mikrolån? Det gør de fordi der er rigtig mange, der benytter deres service flere gange, og det er jo kun den første gang at lånet er gratis. Hvis du får brug for endnu et lån skal du være klar over at åop kan være ret høj. Et mikrolån skal altså ikke bruges som en langsigtet finansiel løsning, men derimod kun en kortsigtet økonomisk løsningsmodel. Et typisk Mikrolån har typisk en løbetid på 30 dage.

Det er meget vigtigt at du sørger for at betale til tiden, og husker på at det kan blive rigtig dyrt hvis du ikke gør det. Hvis du har brug for større beløb og måske en længere tilbage betalingsperiode et mikrolån eller minilån ikke sagen. Hvis du har brug for et større beløb der skal betales tilbage over en årrække, så er det derimod et forbrugslån du skal bruge.

Det er altid en god ide at bruge en låneberegner for at være sikker på at du har fået fat i det bedste lån. Hvilket lån er så det bedste? Det bedste lån vil altid være det lån, der er billigst, men også passer bedst til dine økonomiske omstændigheder. Det er altid en god ide, at hente tilbud fra flere forskellige låneudbydere for at sammenligne hvilket lån der rent faktisk er billigste.

Nye former for lån

Mikrolån gratis er en god løsning på kort sigt
Pas på netbutikkernes mikrolån de kan blive meget dyre!

Der er kommet en ny form for microlån på det danske lånemarked der ofte henvender sig til den kvindelige del af befolkningen. Hvad er et “mikrolån for kvinder”? Netbutikkerne snyder ifølge forbrugerombudsmanden deres kunder hvor de reklamere med afbetaling på helt ned til 2kr pr måned.

Problemet er bare at man som forbruger drukner i gebyrer og hele sammensætningen af disse lån er meget uoverskuelig. læs hele artiklen lige her.

Jan Milo fra forbrugerrådet Tænk siger at mange af dem der bruger denne form for afbetaling ender med at betale langt mere end varen oprindeligt har kostet.

Gode råd om lån

  • Skal kun bruges som kortsigtet løsning
  • Har du brug for mange penge brug et forbrugslån.
  • Søg flere lån og sammenlign åop. (laveste åop er billigst)
  • Husk at betale det beløb du skylder til tiden.

Fordele ved Mikrolån

  • Hurtig godkendelse og udbetaling
  • Intet krav om sikkerhed
  • Mulighed for gratis lån til førstegangslånere.
  • Lån med nemid.
  • Lån uden dokumentation.
  • Låneudbyderen blander sig ikke i hvad pengene skal bruges til

Læs også: